Missie

Platform Toegankelijk Zaanstad verbindt sociale Zaanse initiatieven en organisaties, waardoor toegankelijkheid binnen de gemeente Zaanstad sneller tot stand zal komen.

 

Het platform wil meer begrip creëren voor de noodzakelijke veranderingen die sinds 1 januari 2017 zijn opgelegd door de Verenigde Naties (VN). Iedereen moet mee kunnen doen en kansen krijgen. Een toegankelijk Zaanstad laat niemand aan de zijlijn staan. Rolstoelrijders en mensen met een andere beperking willen werk, een opleiding, wonen en sporten. Openbare ruimtes, scholen, kantoren, horeca en winkels moeten toegankelijk worden voor iedereen. Zaanstad heeft hierin nog een flinke slag te maken. 

 

Afkomst of leeftijd mag ook geen beperking zijn. Ook ouderen verdienen meer aandacht, zorg en plezier. Vrijheid van keuze is belangrijk, maar dan moet er ook iets te kiezen zijn! Alle mensen tellen mee en zijn evenveel waard. Platform Toegankelijk Zaanstad wil de gemeente helpen de Inclusie Agenda op te stellen om doelgericht te werken aan een toegankelijk Zaanstad.

 

Het platform is nog in ontwikkeling, maar het wordt een bron van informatie voor mensen die te maken hebben of krijgen met toegankelijkheid.